Vepřová žebírka osolíme, podlijeme vodou a pečeme při teplotě asi 200 stupňů 40-50minut.Neustále poléváme šťávou, která se vysmaží. Během pečení si připravíme omáčku.
Na oleji osmahneme cibulku najemno nakrájenou,přidáme všechny ingredience mimo medu a česneku,zamícháme a přidáme vývar s vínem krátce povaříme, přidáme utřený čenek a med. Necháme zhoustnou dochutíme dle chuti přidáme med, nebo trochu octa a vše horké přelijeme na upečená žebírka. Omáčka musí být hustší, aby ulpěla na mase. Jako příloha - bílý chléb. Přeji dobrou chuť.
Dejte si u řezníka nasekat jednotlivá žebra nebo bok, raději vyšší a libovější.
Počítejte jedno až dvě na osobu.
Pekáč…
více o Vepřová žebírka – spareribs
Droždí rozdrobíme do misky, posypeme 1 lžící cukru, zalijeme trochou mléka a necháme vzejít kvásek. V míse si smícháme…
více o Pudinkovo-švestkové koláče
Všechno mimo ovoce dáme do pekárny a zapneme program marmeláda, asi 20 min. před koncem přidáme nakrájené ovoce a pokud…
více o Ovocná rýžová kaše z pekárny