Rohlíky rozkrájíme na menší kusy, namočíme do vody a nasáté dobře vymačkáme. Na desce smísíme těsto z rohlíků, mouky, vajec, špetky soli, vyválíme na tenko (asi 3 mm) a nakrájíme na čtverce asi 6×6 cm. Na každý čtverec dáme kopeček povidel, slepíme pirohy (do trojúhelníku), vložíme do vroucí osolené vody a vaříme asi 6 minut.
Potom pirohy vyjmeme a na sítu necháme okapat. V hrnci rozpustíme 2 lžíce másla, přilijeme mléko, vanilkový a krystalový cukr a necháme zavařit. Vsypeme mák a necháme přejít varem. Pirohy rozdělíme na talíře, přelijeme zbylým rozpuštěným máslem, přidáme makovou posypku a 2–3 lžíce rozpuštěných povidel.
Rohlíky podélně rozpůlíme a půlky pomažeme hořčicí – nešetříme. Opepříme a poklademe kolečky cibule. Na spodní půlku…
více o Párky v rohlíku trochu jinak
Šunkový salám si nakrájíme na malé kousíčky a orestujeme do červena. Mezitím si nastrouháme sýry. Možno přidat další…
více o Sýrová omáčka na těstoviny
Žloutky utřeme s cukrem a přidáme teplou vodu, prošleháme a přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, přidáme rum a…
více o Jablíčkové s vůní skořice
Troubu předehřejte na 160 stupňů. Vepřové koleno osolte, opepřete a ze všech stran opečte na oleji(cca 8 minut). Poté…
více o Vepřové koleno na tymiánu