Rohlíky rozkrájíme na menší kusy, namočíme do vody a nasáté dobře vymačkáme. Na desce smísíme těsto z rohlíků, mouky, vajec, špetky soli, vyválíme na tenko (asi 3 mm) a nakrájíme na čtverce asi 6×6 cm. Na každý čtverec dáme kopeček povidel, slepíme pirohy (do trojúhelníku), vložíme do vroucí osolené vody a vaříme asi 6 minut.
Potom pirohy vyjmeme a na sítu necháme okapat. V hrnci rozpustíme 2 lžíce másla, přilijeme mléko, vanilkový a krystalový cukr a necháme zavařit. Vsypeme mák a necháme přejít varem. Pirohy rozdělíme na talíře, přelijeme zbylým rozpuštěným máslem, přidáme makovou posypku a 2–3 lžíce rozpuštěných povidel.
Rohlíky podélně rozpůlíme a půlky pomažeme hořčicí – nešetříme. Opepříme a poklademe kolečky cibule. Na spodní půlku…
více o Párky v rohlíku trochu jinak
Těsto: všechny ingredience zaděláme na vále v hladké těsto a rozdělíme na 2 poloviny. Jednu polovinu vyválíme na pečící…
více o Karamelovo-ořechové řezy
Z mléka, cukru a kvasnic se nechá vykynout kvásek. Do mouky se dá sůl, žloutky, sklenička oleje a kvásek a to vše se…
více o Nekynuté buchtičky od Milči
Kuřecí plátky si osolíme a opepříme z obou stran. V misce smícháme sojovou omáčku s grilovacím kořením a každý plátek z…
více o Kuřecí s broskví a sýrem
Změklý tuk smícháme s moukou a zakysanou smetanou. Vypracujeme těsto, které necháme 1hod odpočinout v potravinové fólii…
více o Tvarohové šátečky ze zakysanky