Rohlíky rozkrájíme na menší kusy, namočíme do vody a nasáté dobře vymačkáme. Na desce smísíme těsto z rohlíků, mouky, vajec, špetky soli, vyválíme na tenko (asi 3 mm) a nakrájíme na čtverce asi 6×6 cm. Na každý čtverec dáme kopeček povidel, slepíme pirohy (do trojúhelníku), vložíme do vroucí osolené vody a vaříme asi 6 minut.
Potom pirohy vyjmeme a na sítu necháme okapat. V hrnci rozpustíme 2 lžíce másla, přilijeme mléko, vanilkový a krystalový cukr a necháme zavařit. Vsypeme mák a necháme přejít varem. Pirohy rozdělíme na talíře, přelijeme zbylým rozpuštěným máslem, přidáme makovou posypku a 2–3 lžíce rozpuštěných povidel.
Rohlíky podélně rozpůlíme a půlky pomažeme hořčicí – nešetříme. Opepříme a poklademe kolečky cibule. Na spodní půlku…
více o Párky v rohlíku trochu jinak
Rýži uvaříme dle návodu. Maso osolíme a lehce naklepeme rukou a opečeme na olivovém oleji (celá prsíčka). Nakrájíme…
více o Rýžový salát s kuřecím masem
Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso…
více o Španělské ptáčky trochu jinak
Brambory uvaříme ve slupce. Slejeme vodu, oloupeme brambory a přes "takovéto kulaté" mačkátko na brambory promačkáme do…
více o Rychlý bramborový salát
Uzené maso si uvaříme doměkka ve slané vodě. Pak odkostíme, maso pokrájíme a vývar přecedíme.
Kroupy si uvaříme zvlášť…
více o Uzená polévka s kroupami