Rohlíky rozkrájíme na menší kusy, namočíme do vody a nasáté dobře vymačkáme. Na desce smísíme těsto z rohlíků, mouky, vajec, špetky soli, vyválíme na tenko (asi 3 mm) a nakrájíme na čtverce asi 6×6 cm. Na každý čtverec dáme kopeček povidel, slepíme pirohy (do trojúhelníku), vložíme do vroucí osolené vody a vaříme asi 6 minut.
Potom pirohy vyjmeme a na sítu necháme okapat. V hrnci rozpustíme 2 lžíce másla, přilijeme mléko, vanilkový a krystalový cukr a necháme zavařit. Vsypeme mák a necháme přejít varem. Pirohy rozdělíme na talíře, přelijeme zbylým rozpuštěným máslem, přidáme makovou posypku a 2–3 lžíce rozpuštěných povidel.
Rohlíky podélně rozpůlíme a půlky pomažeme hořčicí – nešetříme. Opepříme a poklademe kolečky cibule. Na spodní půlku…
více o Párky v rohlíku trochu jinak
Všechny suroviny zamícháme, já se s tím nijak nepárám, tvaroh nechá hrudky, ale to jsem vůbec neřešila. A pak smažíme…
více o Vynikající tvarohové lívance
Mouku, heru a smetanu zpracujeme v těsto, které dáme do lednice aspoň na hodinu odležet. Potom válíme placky z kterých…
více o Suprové jednoduché kremrole
Všechnu zeleninu si omyjeme a nakrájíme.
Nakrájenou zeleninu si rozdělíme do 5-ti misek a můžeme podávat samotné či s…
více o Zeleninový salát Barevňák
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Listové těsto rozválíme a položíme do formy vyložené pečícím papírem. Těsto jemně…
více o Slaný koláč se sýrem Cottage