Rohlíky rozkrájíme na menší kusy, namočíme do vody a nasáté dobře vymačkáme. Na desce smísíme těsto z rohlíků, mouky, vajec, špetky soli, vyválíme na tenko (asi 3 mm) a nakrájíme na čtverce asi 6×6 cm. Na každý čtverec dáme kopeček povidel, slepíme pirohy (do trojúhelníku), vložíme do vroucí osolené vody a vaříme asi 6 minut.
Potom pirohy vyjmeme a na sítu necháme okapat. V hrnci rozpustíme 2 lžíce másla, přilijeme mléko, vanilkový a krystalový cukr a necháme zavařit. Vsypeme mák a necháme přejít varem. Pirohy rozdělíme na talíře, přelijeme zbylým rozpuštěným máslem, přidáme makovou posypku a 2–3 lžíce rozpuštěných povidel.
Rohlíky podélně rozpůlíme a půlky pomažeme hořčicí – nešetříme. Opepříme a poklademe kolečky cibule. Na spodní půlku…
více o Párky v rohlíku trochu jinak
V míse promícháme dohromady hladkou mouku, kypřicí prášek, jedlou sodu a sůl. V jiné misce vyšleháme vejce s cukrem,…
více o Citronovo-jogurtové muffiny
Tvaroh smícháme s měkkým sýrem, nakrájenou sterilovanou červenou paprikou, červenou sladkou paprikou, cibulkou na jemno…
více o Budapešťská výborná pomazánka
Vločky přes noc namočíme,druhý den přidáme zeleninu uvařenou v zel.vývaru a ostatní přísady a zpracujeme,vytvoříme…
více o Karbanátky z ovesných vloček