Nejprve si vymažeme a vysypeme plech na piškot. Oddělíme žloutky od bílků. Do mísy se žloutky přidáme cukr a olej. Nachystáme si mouku a mléko. Do mouky přimícháme prášek do pečiva (musíme jednat rychle). Vyšleháme tuhý sníh. Žloutky, cukr a olej vyšleháme, přidáme mouku a mléko a zamícháme. Nakonec lehce přimícháme sníh. Nalijeme do nachystaného plechu a pečeme na 180 stupňů dozlatova (asi 20 minut).
Vytáhneme z trouby a necháme vychladnout. Poté si připravíme krém.
Do nádoby vhodné na šlehání vlijeme 1 smetanu ke šlehání, přidáme vanilkový cukr a ztužovač. Šleháme do krému. Poté do krému postupně dáme 2 zakysané smetany a moučkový cukr dle chuti. Nyní již mícháme vařečkou. Hotový krém rozprostřeme na piškot. Na krém poklademe kompotované meruňky. Šťávu z kompotu si odložíme na želatinu. (Můžeme využít i jiné ovoce např. kiwi, mandarinky...) Dáme chladit do lednice.
Mezitím si připravíme želatinu.
Do hrnce vlijeme 1 litr vody (můžeme použít šťávu z meruňek 500 ml šťávy+ 500 ml vody). Trochu vody si odlijeme na rozmíchání pudinku. Do vody rozmícháme jeden Tang (můžeme použít i Vitacit, příchuť záleží na vás, já použila tropic) a 120 g cukru. Přivedeme k varu, až nám to začne vřít, přidáme směs 2 pudinků rozmíchaných ve vodě a vaříme se zbytkem asi 2 minuty. Poté sundáme z plotny na chladné místo a necháme vychladit. Při chlazení občas promícháme. Poté nalijme na připravený piškot s krémem a meruňkami a necháme ztuhnout.
Uvařenou rýži necháme vychladnout, promícháme s ovocem nakrájeným na kousky. Přidáme rozinky (nejlepší jsou spařené a…
více o Ovocný salát pro zimní večery
Na těsto utřeme změklé máslo s cukrem a žloutky do pěny, přidáme promíchané kakao s moukou a práškem do pečiva, nakonec…
více o Opilý Izidor – Luxusní verze