Cukr, citronovou šťávu a žloutky třeme asi 20 minut do zpěnění. Potom přidáme po kapkách rum, po lžících mouku, z bílků ušlehaný tuhý sníh a všechno zlehka promícháme. Těsto nalijeme do bábovkové formy vymazané a vysypané prosátou strouhankou a v středně vyhřáté troubě upečeme dorůžova. Vychladlou bábovku opatrně vyklopíme a ihned posypeme vanilkovým cukrem.
Kuřecí maso nakrájíme na kostičky, nivu nastrouháme na hrubo a kuličky hroznového vína nakrájíme na půlky a nasypeme do…
více o Tortellini s nivovou omáčkou
Cukr, tuk a vanilkový cukr vyšleháme, přidáme postupně za šlehání vejce, nakonec vmícháme tvaroh a kůru.
Višně scedíme…
více o Tvarohový závin s višněmi