Cukr, citronovou šťávu a žloutky třeme asi 20 minut do zpěnění. Potom přidáme po kapkách rum, po lžících mouku, z bílků ušlehaný tuhý sníh a všechno zlehka promícháme. Těsto nalijeme do bábovkové formy vymazané a vysypané prosátou strouhankou a v středně vyhřáté troubě upečeme dorůžova. Vychladlou bábovku opatrně vyklopíme a ihned posypeme vanilkovým cukrem.
Ohřejeme si mléko. Z trochy mléka, 3 lžic cukru, nadrobených kvasnic a trochy mouky si připravíme kvásek, který necháme…
více o Kynuté tvarohové koláče
Květy bezu omyjeme a zbavíme velkých stopek. Nakrájíme citron na kousky a společně s bezovými květy vaříme asi 20 minut…
více o Med z květů černého bezu
Připravíme si do mísy všechny suché suroviny, přidáme rozstrouhané nebo rozměklé máslo a žloutky, dobře propracujeme a…
více o Pravé vanilkové rohlíčky