Do větší mísy dáme vejce, cukr, vanilkový cukr a šleháme do pěny. Pak přidáme olej, mouku a prášek do pečiva. Vše ušleháme. Do vymazaného a moukou vysypaného plechu na pečení nalijeme umixované těsto. Připravíme si pudink podle návodu a horký ho prolijeme neupečeným těstem. Opravdu jen prolijeme – nemícháme! Poté pečeme asi 15 minut při 200 stupních. Po upečení těsto chvíli necháme vychladnout a zhruba po 5 minutách (povrch musí být teplý) potřeme zakysanou smetanou. Nakonec jemně poprášíme skořicovým cukrem a Grankem.
Šlehačku vylijeme do hrnce a přidáme čokoládu a nalámané tyčinky ledových kaštanů. Za stálého míchání povaříme-necháme…
více o Likér z ledových kaštanů
Pokud nemáte čerstvé bylinky, použijte sušený tymián, rozmarýn, estragon - 1 lžičku celkem.
1. Cizrnu přes noc namočte…
více o Francouzský salát z cizrny