Piškotová roláda podle Lidušky

2.12

hodnoceno: 8
Příprava: 40 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      špetka sůl
    • 4
      ks vejce
    • 60
      g polohrubá mouka
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 40
      g škrobová moučka
    • 4
      lžíce horká voda
    • 100
      g cukr krupice

Postup přípravy receptu

  • Plech potřeme máslem, položíme na něj pečicí papír a papír rovněž potřeme máslem.
  • Vejce ušleháme s vodou, cukrem a solí tak, aby pěnová hmota byla světlá a jemná. Mouku, škrobovou moučku a prášek do pečiva smícháme, prosejeme do pěnové hmoty a opatrně vmícháme. Piškotové těsto vlijeme na připravený plech a stěrkou rozetřeme. Těsto na piškotovou roládu pečeme ve středu předehřáté trouby na 230 °C. Těsto je upečené, je-li při dotyku pružné. Obvykle za 4–5 minut. Peče-li se příliš dlouho, rozlomí se pak při rolování.
  • Na pracovní desku položíme utěrku, která je navlhčená nebo posypaná cukrem a vyklopíme na ni upečený piškot. Ihned jej potřeme želé nebo marmeládou a srolujeme.
  • Piškot, který chceme naplnit šlehačkou nebo máslovým krémem, necháme vychladnout přikrytý vlhkou utěrkou, aby se při rolování nerozlomil. Roládu po naplnění pocukrujeme, ozdobíme šlehačkou nebo máslovým krémem a čerstvým ovocem, čokoládovými šupinkami apod.
Zařazení: Zákusky Řezy

Podobné recepty

Doporučujeme

Chyba - Recepty Fitweb

Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.