Piškotová roláda pro začátečnice

2.89

hodnoceno: 28
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 5
      ks vejce
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • 100
      g polohrubá mouka
    • 150
      g cukr krupice

Postup přípravy receptu

  • Z bílků ušleháme sníh a zašleháváme po částech cukr do velmi tuhého sněhu. Pak na nejmenší stupeň šlehače zašleháme žloutky. Ručně opatrně vmícháme po částech mouku s olejem. Pečeme na pečicím papíru cca 15–⁠20 minut při 175 °C. Po upečení necháme plát 2 minuty stát. Pak nahoru položíme další kus pečicího papíru, piškot uvolníme z plechu a obrátíme na podložku. Vrchní papír sloupneme, povrch poprášíme polohrubou moukou (ne kakaem ani cukrem) a papír položíme zpět. Teď roládu smotáme a necháme vychladnout.
  • Plníme krémy podle své chuti nebo jen marmeládou.
  • Tento recept není z mé hlavy, ale snad se bude hodit pro ty, kterým se roláda při motání trhá, jako se to stávalo mně. Já osobně peču na alobalu a i s alobalem smotám do vychladnutí.
Zařazení: Zákusky Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Chyba - Recepty Fitweb

Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.