Z bílků ušleháme sníh a zašleháváme po částech cukr do velmi tuhého sněhu. Pak na nejmenší stupeň šlehače zašleháme žloutky. Ručně opatrně vmícháme po částech mouku s olejem. Pečeme na pečicím papíru cca 15–20 minut při 175 °C. Po upečení necháme plát 2 minuty stát. Pak nahoru položíme další kus pečicího papíru, piškot uvolníme z plechu a obrátíme na podložku. Vrchní papír sloupneme, povrch poprášíme polohrubou moukou (ne kakaem ani cukrem) a papír položíme zpět. Teď roládu smotáme a necháme vychladnout.
Plníme krémy podle své chuti nebo jen marmeládou.
Tento recept není z mé hlavy, ale snad se bude hodit pro ty, kterým se roláda při motání trhá, jako se to stávalo mně. Já osobně peču na alobalu a i s alobalem smotám do vychladnutí.
Žloutky a cukr vyšleháme do bělavé pěny a vmícháme 150 g nutelly. Z bílků ušleháme tuhý sníh a střídavě s moukou ho…
více o Piškotová roláda s nutellou
Předehřejeme si troubu: elektrickou na 200–250 °C, plynovou na stupeň 3–4.
Vejce a horkou vodu šleháme elektrickým…
více o Piškotová roláda s marmeládou
Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program základní, velikost chleba II. Po upečení chleba…
více o Úplně obyčejný hrnkový chleba
Trochu zatvrdlé housky nakrájíme na tenké plátky (3-4 mm), mléko nalijeme v nízké vrstvě na mělký talíř a 1/3 plátků…
více o Žemlovka s jablky a tvarohem