Elektrickými metlami prošlehejte žloutky a polovinu cukru do pěny a dejte stranou.
V jiné, zcela čisté misce, prošlehejte bílky se zbylým cukrem a špetkou soli – dotuha, ale tak, aby sníh nebyl úplně suchý. Stěrkou lehce zatřete ke žloutkům s cukrem a vetřete mouku.
Rozetřete na plech vyložený pečicím papírem, vložte do trouby předehřáté na 200 stupňů a pečte tři až pět minut, do světle zlaté barvy. Vyjměte, a až korpus trochu zchladne, přesuňte ho na utěrku a stočte, aby roláda později lépe držela tvar.
Z uvedených ingrediencí utřete kokosový krém a dejte ho na chvíli do chladu. Rozdělte zhruba na poloviny a před plněním vmíchejte do poloviny krému většinu pokrájených jahod.
Stočený plát těsta rozviňte, potřete náplní a znovu stočte. Zbylý krém rozetřete na roládu, poklaďte plátky jahod a ještě lehce posypte kokosem.
Celá vejce šleháme s cukrem ve vodní lázni asi 5 minut. Poté směs odstavíme a vyšleháme do husté pěny. Lehce vmícháme…
více o Kakaová roláda s jahodami
Tuk utřeme s cukrem, přidáme žloutky a střídavě mléko s prosátou moukou a kypřicím práškem. Nakonec lehce vmícháme sníh…
více o Bublanina s kokosovým bezé
Na palačinky: mouku, sůl, 2 vejce, mléko, tuk na smažení. Uděláme těsto na palačinky a na pánvi pečeme.
Náplň: měkký…
více o Palačinky se sýrovou náplní
Heru utřeme s cukrem a vejci do pěny. Přidáme mouku s kypřícím práškem a špetkou soli.Čokoládu a ořechy posekáme na…
více o Americké čokoládové cookies
Květy bezu omyjeme a zbavíme velkých stopek. Nakrájíme citron na kousky a společně s bezovými květy vaříme asi 20 minut…
více o Med z květů černého bezu
Mouku smícháme s pepřem a majoránkou, játra překrájíme na půlky. Jednotlivé kousky obalíme v mouce s kořením, zavineme…
více o Zapečená (nejen) krůtí játra
Nejprve si připravím formu: z pečícího papíru vystřihnu kolo, aby bylo o trošičku menší, než je dno dortové formy. Boky…
více o Dortový korpus pro začátečníky