Piškotová roláda s kokosovým krémem a jahodami

2

hodnoceno: 3
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Kokosový krém
    • 100
      g máslo
    • 125
      g moučkový cukr
    • jahody
    • 500
      g tvaroh
    • 150
      ml kokosové mléko
  • Těsto
    • sůl
    • 90
      g hladká mouka
    • 4
      ks vejce žloutky a bílky zvlášť
    • 80
      g cukr krupice
  • Na ozdobu
    • strouhaný kokos

Postup přípravy receptu

  • Elektrickými metlami prošlehejte žloutky a polovinu cukru do pěny a dejte stranou.
  • V jiné, zcela čisté misce, prošlehejte bílky se zbylým cukrem a špetkou soli – dotuha, ale tak, aby sníh nebyl úplně suchý. Stěrkou lehce zatřete ke žloutkům s cukrem a vetřete mouku.
  • Rozetřete na plech vyložený pečicím papírem, vložte do trouby předehřáté na 200 stupňů a pečte tři až pět minut, do světle zlaté barvy. Vyjměte, a až korpus trochu zchladne, přesuňte ho na utěrku a stočte, aby roláda později lépe držela tvar.
  • Z uvedených ingrediencí utřete kokosový krém a dejte ho na chvíli do chladu. Rozdělte zhruba na poloviny a před plněním vmíchejte do poloviny krému většinu pokrájených jahod.
  • Stočený plát těsta rozviňte, potřete náplní a znovu stočte. Zbylý krém rozetřete na roládu, poklaďte plátky jahod a ještě lehce posypte kokosem.
Zařazení: Zákusky Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: