Předehřejeme si troubu: elektrickou na 200–250 °C, plynovou na stupeň 3–4.
Vejce a horkou vodu šleháme elektrickým ručním šlehačem do pěny asi 1 minutu při nejvyšší rychlosti.
Cukr a vanilkový cukr smícháme a pozvolna přidáme do vaječné pěny. Šleháme ještě asi dvě minuty.
Smícháme mouku, solamyl a kypřicí prášek. Polovinu sypké směsi prosijeme do vaječného krému a krátce zašleháme při nejnižší rychlosti šlehače. Zbytek sypké směsi vypracujeme do těsta obdobně. Těsto vylijeme na tukem vymazaný a papírem vyložený plech do výšky asi 1 cm.
Ihned po upečení těsto překlopíme na utěrku posypanou cukrem. Papír na povrchu navlhčíme a stáhneme. Ještě teplý piškot pomažeme marmeládou dle chuti.
Žloutky a cukr vyšleháme do bělavé pěny a vmícháme 150 g nutelly. Z bílků ušleháme tuhý sníh a střídavě s moukou ho…
více o Piškotová roláda s nutellou
Vejce s cukrem vyšleháme doběla (šleháme tak dlouho, až hmota téměř zbělá), opatrně přimícháme mouku smíchanou s kakaem…
více o Blesková třešňová bublanina
Do mouky uděláme důlek a rozdrobíme do něj droždí. Přelijeme trochou mléka a smícháme s droždím. Necháme asi 10 minut…
více o Skořicoví šneci s polevou
Středně velký květák zbavíme listů, očistíme a rozebereme na růžičky. Ty vložíme do vroucí osolené vody a krátce je…
více o Květákové placičky s uzeninou
V míse smícháme mouku, cukr a sůl, přidáme vejce a pomalu vmícháme mléko. Přimícháme 2 lžíce rozpuštěného másla. Těsto…
více o Francouzské palačinky Suzette