Předehřejeme si troubu: elektrickou na 200–250 °C, plynovou na stupeň 3–4.
Vejce a horkou vodu šleháme elektrickým ručním šlehačem do pěny asi 1 minutu při nejvyšší rychlosti.
Cukr a vanilkový cukr smícháme a pozvolna přidáme do vaječné pěny. Šleháme ještě asi dvě minuty.
Smícháme mouku, solamyl a kypřicí prášek. Polovinu sypké směsi prosijeme do vaječného krému a krátce zašleháme při nejnižší rychlosti šlehače. Zbytek sypké směsi vypracujeme do těsta obdobně. Těsto vylijeme na tukem vymazaný a papírem vyložený plech do výšky asi 1 cm.
Ihned po upečení těsto překlopíme na utěrku posypanou cukrem. Papír na povrchu navlhčíme a stáhneme. Ještě teplý piškot pomažeme marmeládou dle chuti.
Žloutky a cukr vyšleháme do bělavé pěny a vmícháme 150 g nutelly. Z bílků ušleháme tuhý sníh a střídavě s moukou ho…
více o Piškotová roláda s nutellou
Vymícháme cukr s tukem, pak v míse nasledně smícháme všechny ingrediencie spolu. Tvarujeme malé kuličky, které stlačíme…
více o Celozrnná vánoční kolečka
Z kvasnic, cukru, mléka necháme vzejít kvásek, a vypracujeme těsto. Necháme vykynout. Těsto rozdělíme na pět bochánků a…
více o Martiny – martinské rohlíky
cukr,med,heru,vejce,mléko a sodu dáme do hrnce a za stálého míchání vaříme cca 3 minuty. Až to začne bublat odstavíme a…
více o Medovník pro mlsný jazýček