Předehřejeme si troubu: elektrickou na 200–250 °C, plynovou na stupeň 3–4.
Vejce a horkou vodu šleháme elektrickým ručním šlehačem do pěny asi 1 minutu při nejvyšší rychlosti.
Cukr a vanilkový cukr smícháme a pozvolna přidáme do vaječné pěny. Šleháme ještě asi dvě minuty.
Smícháme mouku, solamyl a kypřicí prášek. Polovinu sypké směsi prosijeme do vaječného krému a krátce zašleháme při nejnižší rychlosti šlehače. Zbytek sypké směsi vypracujeme do těsta obdobně. Těsto vylijeme na tukem vymazaný a papírem vyložený plech do výšky asi 1 cm.
Ihned po upečení těsto překlopíme na utěrku posypanou cukrem. Papír na povrchu navlhčíme a stáhneme. Ještě teplý piškot pomažeme marmeládou dle chuti.
Žloutky a cukr vyšleháme do bělavé pěny a vmícháme 150 g nutelly. Z bílků ušleháme tuhý sníh a střídavě s moukou ho…
více o Piškotová roláda s nutellou
Piškoty necháme v sáčku a válečkem na těsto je rozdrtíme. Změklý tuk utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny a…
více o Velikonoční piškotová vajíčka
Kotletky naklepeme, osolíme, opepříme, okořeníme grilovacím kořením a natřeme olejem - necháme uležet v lednici asi 2…
více o Kotletky v hořčicové omajdě
Do mletého masa dáme sůl, 1 celé vejce, asi 2 dcl mléka, pepř, popřípadě ještě jiné koření podle chuti, petrželku a…
více o Vepřové ragú z mletého masa