Předehřejeme si troubu: elektrickou na 200–250 °C, plynovou na stupeň 3–4.
Vejce a horkou vodu šleháme elektrickým ručním šlehačem do pěny asi 1 minutu při nejvyšší rychlosti.
Cukr a vanilkový cukr smícháme a pozvolna přidáme do vaječné pěny. Šleháme ještě asi dvě minuty.
Smícháme mouku, solamyl a kypřicí prášek. Polovinu sypké směsi prosijeme do vaječného krému a krátce zašleháme při nejnižší rychlosti šlehače. Zbytek sypké směsi vypracujeme do těsta obdobně. Těsto vylijeme na tukem vymazaný a papírem vyložený plech do výšky asi 1 cm.
Ihned po upečení těsto překlopíme na utěrku posypanou cukrem. Papír na povrchu navlhčíme a stáhneme. Ještě teplý piškot pomažeme marmeládou dle chuti.
Žloutky a cukr vyšleháme do bělavé pěny a vmícháme 150 g nutelly. Z bílků ušleháme tuhý sníh a střídavě s moukou ho…
více o Piškotová roláda s nutellou
Vločky propláchneme vodou, zalijeme je horkým mlékem (asi 1/2 celkového množství, tj. 1/4 l) a necháme asi 20 minut…
více o Lívance z vloček bez droždí
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a orestujeme na oleji. Přidáme na hrubo nastrouhané mrkve, pórek, nakrájená rajčata…
více o Kuřecí maso s hroznovým vínem