Žloutky a cukr vyšleháme do bělavé pěny a vmícháme 150 g nutelly. Z bílků ušleháme tuhý sníh a střídavě s moukou ho vmícháme do žloutkového krému. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme asi 10 minut v předehřáté troubě na 200 °C. Piškotový korpus překlopíme na navlhčenou utěrku, sloupneme papír na pečení a zavineme.
Roládu přikryjeme navlhčenou utěrkou a necháme vychladnout. Z mléka a pudinku uvaříme pudink a do teplého vmícháme 100 g nutelly. Máslo vyšleháme do pěny a postupně jej vmícháme do vychladlého pudinku.
Roládu rozbalíme, potřeme polovinou kému a zavineme, zbývajícím krémem roládu potřeme a posypeme strouhanou čokoládou, dáme ztuhnout.
Předehřejeme si troubu: elektrickou na 200–250 °C, plynovou na stupeň 3–4.
Vejce a horkou vodu šleháme elektrickým…
více o Piškotová roláda s marmeládou
Plech potřeme máslem, položíme na něj pečicí papír a papír rovněž potřeme máslem.
Vejce ušleháme s vodou, cukrem a solí…
více o Piškotová roláda podle Lidušky
Maso naklepeme, okraje nařízneme, osolíme a jemně poprášíme zázvorem. Rychle opečeme z obou stran na rozpáleném oleji.…
více o Vepřové plátky pana nadlesního
Bílky se špetkou soli šleháme, až se vytvoří sníh přidáme cukr a vyšleháme to tuhého sněhu. Po jednom zašleháme žloutky…
více o Pikantní ořechová roláda
Mleté maso smícháme s kostičky cibule, prolisovaným česnekem a ostatním kořením, zakápneme sojovou omáčkou, popř. ještě…
více o Slavnostní plněný chleba
Žloutky ušleháme s cukrem, horkou vodou, zlehka vmícháme mouku s práškem do pečiva, nakonec lehce vmícháme sníh z bílků…
více o Jahodovo-rebarborové řezy