Žloutky a cukr vyšleháme do bělavé pěny a vmícháme 150 g nutelly. Z bílků ušleháme tuhý sníh a střídavě s moukou ho vmícháme do žloutkového krému. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme asi 10 minut v předehřáté troubě na 200 °C. Piškotový korpus překlopíme na navlhčenou utěrku, sloupneme papír na pečení a zavineme.
Roládu přikryjeme navlhčenou utěrkou a necháme vychladnout. Z mléka a pudinku uvaříme pudink a do teplého vmícháme 100 g nutelly. Máslo vyšleháme do pěny a postupně jej vmícháme do vychladlého pudinku.
Roládu rozbalíme, potřeme polovinou kému a zavineme, zbývajícím krémem roládu potřeme a posypeme strouhanou čokoládou, dáme ztuhnout.
Předehřejeme si troubu: elektrickou na 200–250 °C, plynovou na stupeň 3–4.
Vejce a horkou vodu šleháme elektrickým…
více o Piškotová roláda s marmeládou
Plech potřeme máslem, položíme na něj pečicí papír a papír rovněž potřeme máslem.
Vejce ušleháme s vodou, cukrem a solí…
více o Piškotová roláda podle Lidušky
Maso omyjeme, prošpikujeme nudličkami párků, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájenou nadrobno osmažíme na oleji, maso na…
více o Frankfurtská hovězí pečeně
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o Paličkové cukroví – linecké
1. Kuře omyjeme a dobře ho osušíme, a to i zevnitř papírovými ubrousky. Otrháme rozmarýn ze dvou snítek, najemno ho…
více o Citronové kuře s rozmarýnem
Vepřová játra omyjeme a připravíme si slabší plátky. Potom je osolíme a opepříme a nastrouhaným česnekem je pomažeme na…
více o Vepřová játra obalovaná