Žloutky a cukr vyšleháme do bělavé pěny a vmícháme 150 g nutelly. Z bílků ušleháme tuhý sníh a střídavě s moukou ho vmícháme do žloutkového krému. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme asi 10 minut v předehřáté troubě na 200 °C. Piškotový korpus překlopíme na navlhčenou utěrku, sloupneme papír na pečení a zavineme.
Roládu přikryjeme navlhčenou utěrkou a necháme vychladnout. Z mléka a pudinku uvaříme pudink a do teplého vmícháme 100 g nutelly. Máslo vyšleháme do pěny a postupně jej vmícháme do vychladlého pudinku.
Roládu rozbalíme, potřeme polovinou kému a zavineme, zbývajícím krémem roládu potřeme a posypeme strouhanou čokoládou, dáme ztuhnout.
Předehřejeme si troubu: elektrickou na 200–250 °C, plynovou na stupeň 3–4.
Vejce a horkou vodu šleháme elektrickým…
více o Piškotová roláda s marmeládou
Plech potřeme máslem, položíme na něj pečicí papír a papír rovněž potřeme máslem.
Vejce ušleháme s vodou, cukrem a solí…
více o Piškotová roláda podle Lidušky
Kuře rozporcujeme, potřeme česnekem se solí a dáme do pekáčku společně se 2 oloupanými rajčaty. Olej smícháme s pivem,…
více o Kuře pečené v pikantní směsi
Nivu utřeme s máslem či se zbytky tavených sýrů z ledničky, vmícháme nadrobno nakrájenou cibuli a ostatní ingredience.…
více o Pomazánka z nivy s pivem
Kotlety osolíme, opepříme. Obalíme ve strouhance, ve vejci a dáme smažit na pánev do růžova. Do pekáčku nebo zapékací…
více o Obrácené řízky na zelenině
Prosetou mouku se sodou promícháme s vejcem, cukrem, medem, skořicí a perníkovým kořením. Těsto necháme nejlépe přes…
více o Medové perníčky z žitné mouky
Vepřová játra omyjeme a připravíme si slabší plátky. Potom je osolíme a opepříme a nastrouhaným česnekem je pomažeme na…
více o Vepřová játra obalovaná