Žloutky a cukr vyšleháme do bělavé pěny a vmícháme 150 g nutelly. Z bílků ušleháme tuhý sníh a střídavě s moukou ho vmícháme do žloutkového krému. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme asi 10 minut v předehřáté troubě na 200 °C. Piškotový korpus překlopíme na navlhčenou utěrku, sloupneme papír na pečení a zavineme.
Roládu přikryjeme navlhčenou utěrkou a necháme vychladnout. Z mléka a pudinku uvaříme pudink a do teplého vmícháme 100 g nutelly. Máslo vyšleháme do pěny a postupně jej vmícháme do vychladlého pudinku.
Roládu rozbalíme, potřeme polovinou kému a zavineme, zbývajícím krémem roládu potřeme a posypeme strouhanou čokoládou, dáme ztuhnout.
Předehřejeme si troubu: elektrickou na 200–250 °C, plynovou na stupeň 3–4.
Vejce a horkou vodu šleháme elektrickým…
více o Piškotová roláda s marmeládou
Plech potřeme máslem, položíme na něj pečicí papír a papír rovněž potřeme máslem.
Vejce ušleháme s vodou, cukrem a solí…
více o Piškotová roláda podle Lidušky
Máslo, cukr a 5 žloutků utřeme, přidáme mletý mák, trošku citronové šťávy a nakonec ušlehaný sníh z bílků.
Nalijeme do…
více o Hildin vynikající makovec
Hermelín nastrouháme na hrubém struhadle nebo nakrájíme na malé kostičky, přidáme tatarku nebo majonézu a nadrobno…
více o Rychlá hermelínová pomazánka
Nastrouhané vejce promícháme se sýrem a ochutíme troškou soli a nasekanou pažitkou.
Podáváme s celozrnným pečivem (60g)
více o Vajíčková pomazánka s pažitkou
Cukr s vanilkovým cukrem třeme s vejci do pěny. Poté přidáme hladkou mouku spolu s práškem do pečiva, nevyšlehanou…
více o Šlehačková bábovka bez vážení