Piškotová roláda s kokosovým krémem a jahodami Elektrickými metlami prošlehejte žloutky a polovinu cukru do pěny a dejte stranou. V jiné, zcela čisté misce,… více o Piškotová roláda s kokosovým krémem a jahodami
Bublanina s jahodami Vyšleháme cukr s vejci a vanilkovým cukrem, poté po troškách přidáváme nejprve olej a poté i mléko. Nakonec do směsi… více o Bublanina s jahodami
Galetky s jahodami Troubu předehřejte na 180 °C. Smíchejte mouku, sůl a cukr. Máslo nakrájejte na malé kousky a postupně přidávejte do… více o Galetky s jahodami
Domácí rychloutopenci bez čekání: S tímto receptem stačí dva dny! Silvestr už klepe na dveře a mezi klasickými chlebíčky a jednohubkami se určitě blýsknou… Celý článek
Zbyla vám vánočka nebo cukroví? Udělejte z nich parádní žemlovku… Co se zbylou vánočkou nebo polámaným cukrovím? Zužitkujte je do posledního drobečku. Udělejte… Celý článek
Lososový tatarák: Rady a tipy, jak připravit ten nejlepší Losos je ideální rybou pro tepelnou úpravu i konzumaci za syrova. Má příjemnou vůni, barvu i… Celý článek
Jak správně třídit odpad z kuchyně: Víte, kam patří olej ze… Povánoční období bývá náročné na množství odpadu, který v tomto čase, více než kdy jindy,… Celý článek
Vepřové závitky se zelím Vepřové maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme česnekem, pokapeme olejem a necháme odležet.… více o Vepřové závitky se zelím
Hrstková polévka z Hané Čočku, hrách a fazole namočíme přes noc, druhý den je v téže vodě krátce povaříme, přidáme kroupy a vaříme do změknutí… více o Hrstková polévka z Hané
Krůtí rolka se žampiony Krůtí rolku necháme rozmrazit a opláchneme. Vložíme do remosky nebo pekáčku. Žampiony pokrájíme na půlky, mrkve na… více o Krůtí rolka se žampiony
Ananasová podkova Nejdříve si dno podkovy obstřihnu na papír na pečení, dělám to tak, že ho tužkou obkreslím a vystřihnu. Stříhám trochu… více o Ananasová podkova
Játra nakyselo Na olej dáme nadrobno pokrájenou cibuli a necháme smažit dozlatova. Potom přidáme na kostičky nakrájená játra, opeříme,… více o Játra nakyselo
Tagliatelle se smetanovou omáčkou… Nejprve dáme vařit těstoviny do vroucí osolené vody. Poté na rozpáleném olivovém oleji zprudka orestujeme na jemno… více o Tagliatelle se smetanovou omáčkou se špenátem a kuřecím masem
Dort Nejdřív ušlehat bílky, asi s trochou cukru (cukru tolik lžic, jako vajec) Pak zamíchar žloutky a mouku asi o lžíci víc… více o Dort
Hubovec Maso povaříme a nakrájíme na kousky spolu se slaninou, v nálevu uvaříme sušené houby a přidáme k masu, do zbylého… více o Hubovec
Polévka podle maminky Nakrájenou cibuli osmažíme na sádle, přidáme na kolečka nakrájené párky, osmahneme, přidáme nadrobno nakrájené brambory… více o Polévka podle maminky
Roláda z piškotů Piškoty rozdrtíme na válu válečkem, nasypeme do mísy, přidáme cukr, kondenzované mléko nebo smetanu, rum, kávu a kakao.… více o Roláda z piškotů
Zapečené brambory po francouzsku Uvařené, studené brambory oloupeme a protlačíme kostkovým lisem.(jako na bramborový salát ) V rozpáleném oleji… více o Zapečené brambory po francouzsku
Hrníčkový dort s ovocem 1) Troubu si předehřejeme na 180°C 2) Formu nebo plech si vymažeme olejem a vysypeme moukou, tak aby nikde nebyla… více o Hrníčkový dort s ovocem