Žloutky, vodu, cukr a olej vyšleháme do husté pěny. Postupně vmícháme mouku, solamyl a sníh z bílků. Těsto rozetřeme na vymazaný plech a upečeme.
V mléce uvaříme pudink, necháme vychladnout. Máslo vyšleháme s cukrem a zašleháme do něj pudink.
Piškot příčně (po kratší straně) nakrájíme na pruhy asi 9 cm široké. Všechny pruhy spojíme krémem (trochu necháme na povrch), necháme v chladničce dobře ztuhnout.
Potom ostrým nožem rozkrojíme po úhlopříčce (dostaneme 2 trojboké kvádry) a obě části krémem spojíme k sobě tak, že dostaneme stříšku. Celou stříšku potřeme zbylým krémem a posypeme strouhanou čokoládou nebo strouhanými ořechy. Necháme ztuhnout. Krájíme na řezy jako roládu.
Sstříšku můžeme obměňovat tak, že upečeme tmavý piškot a dáme světlý krém, nebo k světlému piškotu dáme tmavý krém.
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu. Než se čokoláda rozpustí, nakrájíme si banán na cca 5 mm tlusté plátky. Vždy si…
více o Banánovo-piškotové jednohubky
1. Rozkrojíme housku na dva plátky a každý potřeme kečupem. Na potřenou spodní stranu housky dáme plátek salátu, a…
více o Hamburger ze sekané pro líné