Piškotová stříška

3.43

hodnoceno: 14
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Krém
    • 250
      g máslo
    • 3
      dl mléko
    • 100
      g moučkový cukr
    • 1
      balení vanilkový pudink
  • Těsto
    • 2
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • 4
      ks vejce
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • 120
      g moučkový cukr
    • 100
      g polohrubá mouka
    • 4
      lžíce horká voda

Postup přípravy receptu

  • Žloutky, vodu, cukr a olej vyšleháme do husté pěny. Postupně vmícháme mouku, solamyl a sníh z bílků. Těsto rozetřeme na vymazaný plech a upečeme.
  • V mléce uvaříme pudink, necháme vychladnout. Máslo vyšleháme s cukrem a zašleháme do něj pudink.
  • Piškot příčně (po kratší straně) nakrájíme na pruhy asi 9 cm široké. Všechny pruhy spojíme krémem (trochu necháme na povrch), necháme v chladničce dobře ztuhnout.
  • Potom ostrým nožem rozkrojíme po úhlopříčce (dostaneme 2 trojboké kvádry) a obě části krémem spojíme k sobě tak, že dostaneme stříšku. Celou stříšku potřeme zbylým krémem a posypeme strouhanou čokoládou nebo strouhanými ořechy. Necháme ztuhnout. Krájíme na řezy jako roládu.
  • Sstříšku můžeme obměňovat tak, že upečeme tmavý piškot a dáme světlý krém, nebo k světlému piškotu dáme tmavý krém.
Zařazení: Zákusky Řezy Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Chyba - Recepty Fitweb

Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.