Žloutky, vodu, cukr a olej vyšleháme do husté pěny. Postupně vmícháme mouku, solamyl a sníh z bílků. Těsto rozetřeme na vymazaný plech a upečeme.
V mléce uvaříme pudink, necháme vychladnout. Máslo vyšleháme s cukrem a zašleháme do něj pudink.
Piškot příčně (po kratší straně) nakrájíme na pruhy asi 9 cm široké. Všechny pruhy spojíme krémem (trochu necháme na povrch), necháme v chladničce dobře ztuhnout.
Potom ostrým nožem rozkrojíme po úhlopříčce (dostaneme 2 trojboké kvádry) a obě části krémem spojíme k sobě tak, že dostaneme stříšku. Celou stříšku potřeme zbylým krémem a posypeme strouhanou čokoládou nebo strouhanými ořechy. Necháme ztuhnout. Krájíme na řezy jako roládu.
Sstříšku můžeme obměňovat tak, že upečeme tmavý piškot a dáme světlý krém, nebo k světlému piškotu dáme tmavý krém.
Povidla rozvaříme s 200 ml vody, přidáme koření a lžíci strouhanky a vaříme do zhoustnutí. Ořechy umeleme a smícháme s…
více o Nákyp s povidly a ořechy
Rajčata nakrájejte na plátky a povařte při 750 W po dobu 6–8 minut, dokud se slupka neodděluje sama. Rajčata oloupejte…
více o Tomatová polévka – Jet Chef
Brambory vložíme do hrnce s vodou a ve slupce vaříme doměkka. Měkké brambory slijeme, necháme vychladnout, oloupeme a…
více o Klasický bramborový salát
Nejprve si připravíme zálivku. Cibuli nakrájíme najemno, smícháme s olejem (cca 2 lžíce), osolíme a vytrvale mícháme v…
více o Ledový salát s extra zálivkou