Žloutky, vodu, cukr a olej vyšleháme do husté pěny. Postupně vmícháme mouku, solamyl a sníh z bílků. Těsto rozetřeme na vymazaný plech a upečeme.
V mléce uvaříme pudink, necháme vychladnout. Máslo vyšleháme s cukrem a zašleháme do něj pudink.
Piškot příčně (po kratší straně) nakrájíme na pruhy asi 9 cm široké. Všechny pruhy spojíme krémem (trochu necháme na povrch), necháme v chladničce dobře ztuhnout.
Potom ostrým nožem rozkrojíme po úhlopříčce (dostaneme 2 trojboké kvádry) a obě části krémem spojíme k sobě tak, že dostaneme stříšku. Celou stříšku potřeme zbylým krémem a posypeme strouhanou čokoládou nebo strouhanými ořechy. Necháme ztuhnout. Krájíme na řezy jako roládu.
Sstříšku můžeme obměňovat tak, že upečeme tmavý piškot a dáme světlý krém, nebo k světlému piškotu dáme tmavý krém.
Ze 100 g cukru, 1 tvarohu, mléka, oleje, soli, mouky a prášku do pečiva uděláme vláčné těsto.
1/3 schováme na mřížky a…
více o Mřížkový rebarborový koláč
Já jsem tento dort pekla a použila jsem jen polovinu všech přísad. Ale když jsem dopekla, těsto bylo velmi nízké. A to…
více o Výborný domácí krtkův dort