Žloutky, vodu, cukr a olej vyšleháme do husté pěny. Postupně vmícháme mouku, solamyl a sníh z bílků. Těsto rozetřeme na vymazaný plech a upečeme.
V mléce uvaříme pudink, necháme vychladnout. Máslo vyšleháme s cukrem a zašleháme do něj pudink.
Piškot příčně (po kratší straně) nakrájíme na pruhy asi 9 cm široké. Všechny pruhy spojíme krémem (trochu necháme na povrch), necháme v chladničce dobře ztuhnout.
Potom ostrým nožem rozkrojíme po úhlopříčce (dostaneme 2 trojboké kvádry) a obě části krémem spojíme k sobě tak, že dostaneme stříšku. Celou stříšku potřeme zbylým krémem a posypeme strouhanou čokoládou nebo strouhanými ořechy. Necháme ztuhnout. Krájíme na řezy jako roládu.
Sstříšku můžeme obměňovat tak, že upečeme tmavý piškot a dáme světlý krém, nebo k světlému piškotu dáme tmavý krém.
Z kvasnic, cukru, mléka necháme vzejít kvásek, a vypracujeme těsto. Necháme vykynout. Těsto rozdělíme na pět bochánků a…
více o Martiny – martinské rohlíky
Z uvedených surovin vypracujeme těsto a necháme aspoň 1/2 hodiny odpočinout. Tvaroh utřeme s cukrem, máslem, vejcem a…
více o Tvarohová roláda s hruškami
Bílky a cibuli nasekáme nadrobno. Ostatní smícháme,ochutíme a přidáme cibuli s bílky.Namažeme na veku a posypeme třeba…
více o Vaječná pomazánka s hořčicí
Nejprve si klasickým způsobem upečeme palačinky, ti co mají čas, si samozřejmě udělají domácí (na slano). Na pánvi v…
více o Vynikající zapečené palačinky