Krém: Vše kromě másla šleháme v míse nad párou (chvilku to trvá), až je z toho hustý krém. Ten necháme vychladnout a poté zašleháme do 1 změklého másla a přidáme kakao dle chuti a barvy.
Pak si vezmeme piškoty, namažeme krémem a slepíme k sobě. Já to dělám tak, že si vždy pár slepených piškotů naskládám na tácek a dám chvíli do mrazáku. Když obaluji do marcipánu, tak mi piškoty po krému nekloužou a dají se krásně obalit. Nějaký extra fígl na obalování marcipánem nemám, vždy vezmu kus hmoty, rozválím na kulatou placku, dám na to slepené piškoty a obalím – jako kdybyste balili buchty.
Hotové brambůrky dám do krabice a uchovávám v chladu. Do kakaa obaluji až před přímou spotřebou, jinak kakao mokvá.
Stejně velké nové brambůrky neloupeme, pouze důkladně očistíme a osušíme a upečeme je na suchém plechu do tmavě hněda.…
více o Dědovy pikantní brambůrky
Papriky pečeme na grilu do vytvoření černých skvrn. Poté je dáme do sáčku, kde vychladnou a změknou. Papriky oloupeme a…
více o Papriky pečené s rajčaty
Zpracujeme suroviny na kakaovou a tvarohovou část zvlášť, z té kakaové si necháme necelý hrnek stranou (přijde nahoru).…
více o Kakaová buchta s tvarohem
1. V mělké nádobě smícháme dohromady med, sojovou omáčku, balsamikový ocet, zázvor, česnek s 1 lžící olivového oleje.…
více o Mahi-mahi v zázvorové glazuře