Krém: Vše kromě másla šleháme v míse nad párou (chvilku to trvá), až je z toho hustý krém. Ten necháme vychladnout a poté zašleháme do 1 změklého másla a přidáme kakao dle chuti a barvy.
Pak si vezmeme piškoty, namažeme krémem a slepíme k sobě. Já to dělám tak, že si vždy pár slepených piškotů naskládám na tácek a dám chvíli do mrazáku. Když obaluji do marcipánu, tak mi piškoty po krému nekloužou a dají se krásně obalit. Nějaký extra fígl na obalování marcipánem nemám, vždy vezmu kus hmoty, rozválím na kulatou placku, dám na to slepené piškoty a obalím – jako kdybyste balili buchty.
Hotové brambůrky dám do krabice a uchovávám v chladu. Do kakaa obaluji až před přímou spotřebou, jinak kakao mokvá.
Stejně velké nové brambůrky neloupeme, pouze důkladně očistíme a osušíme a upečeme je na suchém plechu do tmavě hněda.…
více o Dědovy pikantní brambůrky
Utřeme tuk, přidáme sýr a olej a našleháme. Pak přidáme na velmi tenké plátky nastrouhané ředkvičky a nadrobno usekanou…
více o Sýrová pomazánka s ředkvičkami
Bílky a cibuli nasekáme nadrobno. Ostatní smícháme,ochutíme a přidáme cibuli s bílky.Namažeme na veku a posypeme třeba…
více o Vaječná pomazánka s hořčicí
Oloupaná jablka nakrájíme na malé kousky a zalijeme šťávou z jednoho citronu, aby nezhnědla.Pekáček nebo dortovou formu…
více o Obrácený koláč s ovocem