Krém: Vše kromě másla šleháme v míse nad párou (chvilku to trvá), až je z toho hustý krém. Ten necháme vychladnout a poté zašleháme do 1 změklého másla a přidáme kakao dle chuti a barvy.
Pak si vezmeme piškoty, namažeme krémem a slepíme k sobě. Já to dělám tak, že si vždy pár slepených piškotů naskládám na tácek a dám chvíli do mrazáku. Když obaluji do marcipánu, tak mi piškoty po krému nekloužou a dají se krásně obalit. Nějaký extra fígl na obalování marcipánem nemám, vždy vezmu kus hmoty, rozválím na kulatou placku, dám na to slepené piškoty a obalím – jako kdybyste balili buchty.
Hotové brambůrky dám do krabice a uchovávám v chladu. Do kakaa obaluji až před přímou spotřebou, jinak kakao mokvá.
Stejně velké nové brambůrky neloupeme, pouze důkladně očistíme a osušíme a upečeme je na suchém plechu do tmavě hněda.…
více o Dědovy pikantní brambůrky
Česnek prolisujeme do misky, přidáme hořčici, na jemno nastrouhaný eidam a majonézu. Vše dobře promícháme. Dochutíme…
více o Česneková pomazánka se sýrem
Smícháme pomazánkové máslo s tvarohem a sýrem, přidáme velmi drobně nakrájenou šunku, pórek a drobně nastrouhanou mrkev…
více o Skvělá šunková pomazánka