Krém: Vše kromě másla šleháme v míse nad párou (chvilku to trvá), až je z toho hustý krém. Ten necháme vychladnout a poté zašleháme do 1 změklého másla a přidáme kakao dle chuti a barvy.
Pak si vezmeme piškoty, namažeme krémem a slepíme k sobě. Já to dělám tak, že si vždy pár slepených piškotů naskládám na tácek a dám chvíli do mrazáku. Když obaluji do marcipánu, tak mi piškoty po krému nekloužou a dají se krásně obalit. Nějaký extra fígl na obalování marcipánem nemám, vždy vezmu kus hmoty, rozválím na kulatou placku, dám na to slepené piškoty a obalím – jako kdybyste balili buchty.
Hotové brambůrky dám do krabice a uchovávám v chladu. Do kakaa obaluji až před přímou spotřebou, jinak kakao mokvá.
Stejně velké nové brambůrky neloupeme, pouze důkladně očistíme a osušíme a upečeme je na suchém plechu do tmavě hněda.…
více o Dědovy pikantní brambůrky
Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na větší kusy, stejně tak maso a klobásy. Cibule na kolečka, slaninu na plátky a…
více o Sloní žrádlo na zahradní gril
Králíka rozporcujeme, z trupu připravíme vývar. Pokud nemáme celého dáme kýta, hřbety a podlejeme vodou. Porce osolíme,…
více o Králík – slintající soused
Uvaříme dětskou krupicovou kaši dle návodu.
Když je kaše hotová přidáme pudink (rozmíchaný v mléce). A vaříme dalčí…
více o Pudinková bábovka (nepečená)