1/3 hrnku vody s krystalovým cukrem přivedeme k varu a uvaříme hustý sirup. Necháme vychladnout. Vejce vyšleháme s práškovým cukrem, vmícháme mouku. Za stálého míchání přilijeme sirup.
Na vymazaný plech lžící klademe kopečky, které jemně rozetřeme na tenké placky (dáme pozor, aby se nedotýkaly). Průměr placek je asi 10 cm. Upečeme při teplotě 190 °C asi 10–15 minut (aby byly středně tmavě upečené).
Horké placky ihned stočíme do kornoutků (jen přehneme přes sebe) a necháme vychladnout.
Smetanu vyšleháme s cukrem a kornoutky naplníme. Nahoře do nich pozapichujeme kousky různého ovoce. Kornoutky ozdobíme čokoládovou polevou cik-cak.
Nejprve si vymažeme plech na muffiny. Můžeme použít i papírové košíčky, které vložíme do plechu na muffiny. Žloutky…
více o Polévané piškotové muffinky
Očištěné kuře vykostíme, z masa stáhneme kůži a nakrájíme ho na větší kostky. Připravíme si oprané hlavičky žampionů a…
více o Chalupářský špíz z kuřete
Vymícháme cukr s tukem, pak v míse nasledně smícháme všechny ingrediencie spolu. Tvarujeme malé kuličky, které stlačíme…
více o Celozrnná vánoční kolečka
Rýži uvaříme v lehce osolené vodě raději více do měkka. Prochladlou smícháme s ostatními surovinami. Necháme chvíli…
více o Rýžové lívanečky s tvarohem
Zelí dusíme zvolna s uzeným kolenem nebo nožičkami.V jiném kastrolu zpěníme na sádle cibuli, vložíme na ni na kostky…
více o Sedmihradské zelí (vrstvené)
1. Řepu uvařte v páře, zchlaďte, oloupejte, nakrájejte na větší kousky.
2. Dejte di mixéru s polu s nakrájeným bílým…
více o Pantzarosalata Hany Michopolu