Rozmíchejte polohrubou mouku s práškem do pečiva, škrobovou moučkou a nastrouhanou citronovou kůrou.
Ušlehejte sníh z bílků a citronové šťávy. Zašlehejte do něj po částech pískový cukr, vmíchejte do něj opatrně žloutky a moučnou směs.
Plech vyložte papírem na pečení, posypte ho lehce moukou. Lžící na něj dělejte z těsta malé hromádky, lehce je „zplacaťte“, vložte do předehřáté trouby a zvolna pečte 10– 15 minut.
Vychladlé lívance potřete hustou zakysanou smetanou nebo sladkou šlehačkou a posypte lesními plody (maliny, ostružiny, jahody, borůvky). Pokud by vám koupené lesní ovoce přišlo moc drahé, nahraďte ho dobře okapaným kompotovaným.
V míse promícháme nejprve všechny tekuté suroviny. Pak postupně přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vymícháme…
více o Bublanina s lesním ovocem
Povidla rozvaříme s 200 ml vody, přidáme koření a lžíci strouhanky a vaříme do zhoustnutí. Ořechy umeleme a smícháme s…
více o Nákyp s povidly a ořechy
Rajčata nakrájejte na plátky a povařte při 750 W po dobu 6–8 minut, dokud se slupka neodděluje sama. Rajčata oloupejte…
více o Tomatová polévka – Jet Chef
Brambory vložíme do hrnce s vodou a ve slupce vaříme doměkka. Měkké brambory slijeme, necháme vychladnout, oloupeme a…
více o Klasický bramborový salát
Nejprve si připravíme zálivku. Cibuli nakrájíme najemno, smícháme s olejem (cca 2 lžíce), osolíme a vytrvale mícháme v…
více o Ledový salát s extra zálivkou