Rozmíchejte polohrubou mouku s práškem do pečiva, škrobovou moučkou a nastrouhanou citronovou kůrou.
Ušlehejte sníh z bílků a citronové šťávy. Zašlehejte do něj po částech pískový cukr, vmíchejte do něj opatrně žloutky a moučnou směs.
Plech vyložte papírem na pečení, posypte ho lehce moukou. Lžící na něj dělejte z těsta malé hromádky, lehce je „zplacaťte“, vložte do předehřáté trouby a zvolna pečte 10– 15 minut.
Vychladlé lívance potřete hustou zakysanou smetanou nebo sladkou šlehačkou a posypte lesními plody (maliny, ostružiny, jahody, borůvky). Pokud by vám koupené lesní ovoce přišlo moc drahé, nahraďte ho dobře okapaným kompotovaným.
V míse promícháme nejprve všechny tekuté suroviny. Pak postupně přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vymícháme…
více o Bublanina s lesním ovocem
Oloupané brambory nakrájíme na malé kousky, česnek na plátky a vše dáme do zapékací misky, přidáme vegetu, majoránku,…
více o Brambory zapečené s česnekem
Nálev vytvoříme povařením piva s kořením. Cibule nakrájíme na kolečka .Buřty rozřízneme a vložíme do nich trochu koření…
více o Utopenci v pivním nálevu
1. Řepu uvařte v páře, zchlaďte, oloupejte, nakrájejte na větší kousky.
2. Dejte di mixéru s polu s nakrájeným bílým…
více o Pantzarosalata Hany Michopolu
Hovězí maso si omyjeme a nakrájíme na kostky - čtyři kostky po 100 g.
Nakrájíme si cibuli nadrobno a osmažíme na oleji…
více o Kari guláš s hovězím masem