Rozmíchejte polohrubou mouku s práškem do pečiva, škrobovou moučkou a nastrouhanou citronovou kůrou.
Ušlehejte sníh z bílků a citronové šťávy. Zašlehejte do něj po částech pískový cukr, vmíchejte do něj opatrně žloutky a moučnou směs.
Plech vyložte papírem na pečení, posypte ho lehce moukou. Lžící na něj dělejte z těsta malé hromádky, lehce je „zplacaťte“, vložte do předehřáté trouby a zvolna pečte 10– 15 minut.
Vychladlé lívance potřete hustou zakysanou smetanou nebo sladkou šlehačkou a posypte lesními plody (maliny, ostružiny, jahody, borůvky). Pokud by vám koupené lesní ovoce přišlo moc drahé, nahraďte ho dobře okapaným kompotovaným.
V míse promícháme nejprve všechny tekuté suroviny. Pak postupně přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vymícháme…
více o Bublanina s lesním ovocem
Porce králíka osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a položíme do pekáče na pokrájené houby. Přidáme nahrubo nasekanou…
více o Králík na houbách a hořčici
Opražíme nasucho housku nakrájenou na kostičky v troubě dozlatova. Cibulku nasekáme najemno, zpěníme na másle, přidáme…
více o Kuře pečené s jemnou nádivkou
Předehřejte troubu na 160 stupňů. Kachní prsíčka několikrát nařízněte ostrým nožem a celou kachnu osolte a opepřete.…
více o Pomalu pečená kachna s medem
Penne uvaříme al dente podle předpisu. Na teflonové pánvi rozehřejeme máslo a přidáme hrášek a chřest nakrájený na 3cm…
více o Penne s hráškem a chřestem