Piškoty máčíme v mléce smíchaným s trochou rumu a cukru. Piškoty rozdělíme na třetiny, jednu z nich naskládáme vedle sebe, pokryjeme třetinou krému a dáme znovu vrstvu piškotů, zase krém, to opakujeme, vrch pokryjeme krémem, stejně i strany řezů. Když krém ztuhne, celé řezy potáhneme čokoládovou polevou, ozdobíme mandlemi nebo ořechy a necháme do druhého dne v chladnu.
Krém připravíme tak, že třeme máslo s cukrem, přidáme kakao, strouhané ořechy, rum. Krém je možno nastavit kakaovým pudinkem.
1. placka: 4 žloutky ušleháme se 3 lžícemi cukru do pěny, pak přidáme 4 lžíce mouky a ze 4 bílků ušlehaný sníh. Dáme na…
více o Piškotové řezy s jablky
Vejce a cukr ušleháme do pěny, pak postupně zašleháváme nastřídačku mouku s pr. do peč., rozpuštěnou heru a šlehačku,…
více o Punčové řezy – jako z cukrárny
Necháme zavařit víno s cukrem, přidáme třešně a povaříme za častého promíchání zhruba 15-20 min (zhoustne). Přilejeme…
více o Třešňový pohár pro dospělé