Piškoty máčíme v mléce smíchaným s trochou rumu a cukru. Piškoty rozdělíme na třetiny, jednu z nich naskládáme vedle sebe, pokryjeme třetinou krému a dáme znovu vrstvu piškotů, zase krém, to opakujeme, vrch pokryjeme krémem, stejně i strany řezů. Když krém ztuhne, celé řezy potáhneme čokoládovou polevou, ozdobíme mandlemi nebo ořechy a necháme do druhého dne v chladnu.
Krém připravíme tak, že třeme máslo s cukrem, přidáme kakao, strouhané ořechy, rum. Krém je možno nastavit kakaovým pudinkem.
1. placka: 4 žloutky ušleháme se 3 lžícemi cukru do pěny, pak přidáme 4 lžíce mouky a ze 4 bílků ušlehaný sníh. Dáme na…
více o Piškotové řezy s jablky
Krém je nutno udělat den předem: jednu smetanu uvedeme do varu, nalámeme do ní bílou čokoládu, mírně vaříme asi 1 min.,…
více o Pařížské kostky černobílé
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o Paličkové cukroví – linecké