Piškoty máčíme v mléce smíchaným s trochou rumu a cukru. Piškoty rozdělíme na třetiny, jednu z nich naskládáme vedle sebe, pokryjeme třetinou krému a dáme znovu vrstvu piškotů, zase krém, to opakujeme, vrch pokryjeme krémem, stejně i strany řezů. Když krém ztuhne, celé řezy potáhneme čokoládovou polevou, ozdobíme mandlemi nebo ořechy a necháme do druhého dne v chladnu.
Krém připravíme tak, že třeme máslo s cukrem, přidáme kakao, strouhané ořechy, rum. Krém je možno nastavit kakaovým pudinkem.
1. placka: 4 žloutky ušleháme se 3 lžícemi cukru do pěny, pak přidáme 4 lžíce mouky a ze 4 bílků ušlehaný sníh. Dáme na…
více o Piškotové řezy s jablky
V páře uvaříme pudink v půl litru vody, žloutky, vanilkový cukr, citron. Necháme vychladnout. Ušleháme máslo s cukrem,…
více o Bruselák s citronovým krémem
Zpracujeme suroviny na kakaovou a tvarohovou část zvlášť, z té kakaové si necháme necelý hrnek stranou (přijde nahoru).…
více o Kakaová buchta s tvarohem