1. placka: 4 žloutky ušleháme se 3 lžícemi cukru do pěny, pak přidáme 4 lžíce mouky a ze 4 bílků ušlehaný sníh. Dáme na vymazaný a vysypaný vyšší plech a upečeme.
2. placka: 4 žloutky ušleháme se 3 lžícemi cukru do pěny, do mouky přidáme 1 lžíci kakaa, a ze 4 bílků ušleháme sníh a smícháme s ušlehanými žloutky a dáme opět péct.
Takže budeme mít jednu placku světlou a druhou tmavou. Obě necháme vychladnout.
Náplň: Smícháme tvaroh, smetany nebo jogurt, cukry, když je potřeba. Přidáme trochu mléka a ušleháme. Poté přidáme Heru a ještě šleháme, aby byl krém pěkně hladký.
Ozdoba: Rozpůlená oloupaná jablka dáme vařit do vody, do které jsme dali cukr podle chuti, přidáme skořici a necháme chvilku povařit a necháme vystydnout. Vlastně to bude jablkový kompot. Jablka by neměla být rozvařená. Potom jablka vyndáme a rozkrájíme na malé kousky. Šťávu použijeme na želatinu.
Na upečenou a vychladlou tmavou placku rozetřeme polovinu krému, na to dáme světlou placku a opět potřeme zbytkem krému. Na to dáme hustě jablka, posypeme skořicí a zalijeme želatinou. Podle návodu na sáčku želatiny dáme šťávu z uvařených jablek, želatinu a uvaříme. Tento krém by měl být trochu navinulý, ne moc sladký. Krém si může udělat každý, jaký má rád. My nemáme rádi moc sladké a tučné krémy a tento z tvarohu nám chutná.
Všechny suroviny zamícháme, já se s tím nijak nepárám, tvaroh nechá hrudky, ale to jsem vůbec neřešila. A pak smažíme…
více o Vynikající tvarohové lívance
Mouku, heru a smetanu zpracujeme v těsto, které dáme do lednice aspoň na hodinu odležet. Potom válíme placky z kterých…
více o Suprové jednoduché kremrole
Všechnu zeleninu si omyjeme a nakrájíme.
Nakrájenou zeleninu si rozdělíme do 5-ti misek a můžeme podávat samotné či s…
více o Zeleninový salát Barevňák
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Listové těsto rozválíme a položíme do formy vyložené pečícím papírem. Těsto jemně…
více o Slaný koláč se sýrem Cottage