Nepečený banánovo-smetanový dort Do zakysané smetany vmícháme kakao a cukr, pak přidáme nastrouhanou Margotku nebo nasekanou čokoládu dle chuti a… více o Nepečený banánovo-smetanový dort
Dvoubarevný smetanový piškotový dort Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, vmícháme olej, vodu, mouku s kypřidlem a nakonec zlehka i tuhý sníh z bílků. Těsto… více o Dvoubarevný smetanový piškotový dort
Smetanový dortík Zakysané smetany smícháme s vanilkovými cukry. Smetany ke šlehání ušleháme a přidáme je k zakysaným. Lehce promícháme a… více o Smetanový dortík
Nesbírejte jen hřiby! 15 nejchutnějších hub, na které můžete v… Na podzimní houby jsme si sice museli trochu počkat, o to plnější košíky si ale teď z lesa… Celý článek
Ořechy, hrušky a sýr: Dokonalá podzimní kombinace, kterou si… Podzim je obdobím, kdy se příroda zbarvuje do teplých odstínů a na naše talíře přicházejí… Celý článek
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho podle návodu… Neexistuje moc dezertů, které by byly populární po celém světě. Dýňový koláč neboli pumpkin… Celý článek
Karbanátky z hub: Tradiční severočeská specialita, kterou letos… Na povrchu křupavé, uvnitř šťavnaté, voňavé a plné chuti. Karbanátky připravené z hub potěší… Celý článek
Skořicové perníčky Mouku a cukr prosijeme na vál, přidáme jedlou sodu, nastrouhané oříšky, skořici, máslo, med a vše zpracujeme v těsto,… více o Skořicové perníčky
Sněhové řízky Vše na těsto smícháme a rozválíme na vymazaný a vysypaný plech. Dáme upéct. Než se upeče, připravíme si sníh: do 1/8 l… více o Sněhové řízky
Vánočka podle babičky Udělat kvásek - cukr, droždí, smetana. Zadělat těsto, řádně propracovat, nechat na teple kynout nejméně 5 hodin.… více o Vánočka podle babičky
Venkovská cibulačka Cibuli nakrájíme na kolečka a na polovině dávky másla ji osmažíme dorůžova. Přisypeme mouku, připravíme světlou jíšku,… více o Venkovská cibulačka
Raz dva rizoto jednodušší Na sádle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, česnek a salám. Osolíme, opepříme. Chvilku restujeme a poté přidáme hrášek s… více o Raz dva rizoto jednodušší
Borůvkové řezy Žloutky ušleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, mléko, mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec vmícháme sníh z… více o Borůvkové řezy
Hermelínové karbanátky Hermelíny nastrouháme najemno, přidáme vejce, 2 lžíce strouhanky, sůl, majoránku, pepř, prolisovaný česnek a vše… více o Hermelínové karbanátky
Tvarohový mřížkový koláč Prosátou mouku, změklé máslo a cukr smícháme, přidáme v mléce rozšlehané vejce a rum. Vypracujeme těsto, rozdělíme ho… více o Tvarohový mřížkový koláč
Debrecínská vepřová plec Opláchnutou vepřovou plec protkneme slaninou a půlkou párku a opečeme po všech stranách na teflonové pánvi. Maso… více o Debrecínská vepřová plec
Těsto na langoše Do velké mísy přesyjeme půl kila mouky, přidáváme 1/4l vlažného mléka, 3 dkg kvasnic, 1 lžičku cukru, 1 lžicku soli.… více o Těsto na langoše
Královský koláč z Motrilu Troubu předehřejte na 170 °C. Ve velké míse smíchejte vejce s cukrem, mandlemi a kůrou, moukou nebo strouhankou na… více o Královský koláč z Motrilu
Argentinské těstoviny Do kastrolu nalijeme vodu, kterou necháme vařit. Až voda začne vařit, nasypeme do ní těstoviny, přidáme špetku soli a… více o Argentinské těstoviny