Piškotovo-vanilková bublanina s drobenkou = jahodová
3.36
hodnoceno: 11
Příprava:neuvedeno
Porce:neuvedeno
Kalorie:neuvedeno
Suroviny
Drobenka:
120
g
máslo
170
g
polohrubá mouka
s hrubou (namíchaná)
100
g
moučkový cukr
1
ks
vanilkový cukr
Těsto:
7
ks
vejce
200
g
polohrubá mouka
200
g
cukr krupice
7
lžíce
olej
7
lžíce
horká voda
1
lžíce
prášek do pečiva
1
ks
vanilkový lusk
tuk
1
kg
jahody
tuk
moučkový cukr
(nemusí být)
Postup přípravy receptu
Jahody omyjeme a odstopkujeme, necháme okapat. Změklé máslo v prstech promneme s cukry a moukou do vláčné drobenky.
Žloutky vyšleháme s cukrem a dření z vanilkového lusku do pěny. Pak přidáme olej s vodou a ještě prošleháme. Vmícháme mouku s kypřidlem, řádně promícháme a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, rovnoměrně rozetřeme a poklademe jahodami. Jahody posypeme žmolenkou a dáme péct do předehřáté trouby dorůžova, vyzkoušíme špejlí, těsto se na ní nesmí lepit.
Hotovou bublaninu necháme vychladnout, před podáváním můžeme posypat moučkovým cukrem.
Do části vlažného mléka rozmícháme trochu mouky, přisladíme 1 lžící cukru a rozdrobíme droždí - necháme vzejít kvásek. …
více o Cukrářská vánočka (mazanec)
Každý plátek ne úplně rozmraženého těsta rozřízneme na 6 obdélníčků a upečeme na plechu v troubě.
Mezitím připravíme…
více o Kremeše s pudinkovým krémem
Olej rozehřejme na pánvi, přidáme pórek a necháme jej za občasného míchání změknout. Bude to trvat zhruba 15 minut. Na…
více o Těstoviny s pórkem a špenátem