Piškotovo-vanilková bublanina s drobenkou = jahodová
3.36
hodnoceno: 11
Příprava:neuvedeno
Porce:neuvedeno
Kalorie:neuvedeno
Suroviny
Drobenka:
120
g
máslo
170
g
polohrubá mouka
s hrubou (namíchaná)
100
g
moučkový cukr
1
ks
vanilkový cukr
Těsto:
7
ks
vejce
200
g
polohrubá mouka
200
g
cukr krupice
7
lžíce
olej
7
lžíce
horká voda
1
lžíce
prášek do pečiva
1
ks
vanilkový lusk
tuk
1
kg
jahody
tuk
moučkový cukr
(nemusí být)
Postup přípravy receptu
Jahody omyjeme a odstopkujeme, necháme okapat. Změklé máslo v prstech promneme s cukry a moukou do vláčné drobenky.
Žloutky vyšleháme s cukrem a dření z vanilkového lusku do pěny. Pak přidáme olej s vodou a ještě prošleháme. Vmícháme mouku s kypřidlem, řádně promícháme a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, rovnoměrně rozetřeme a poklademe jahodami. Jahody posypeme žmolenkou a dáme péct do předehřáté trouby dorůžova, vyzkoušíme špejlí, těsto se na ní nesmí lepit.
Hotovou bublaninu necháme vychladnout, před podáváním můžeme posypat moučkovým cukrem.
Nejprve připravíme americké brambory (smažíme ve fritovacím hrnci, ale lépe v troubě "nasucho"), dále pokrájíme kuřecí…
více o Zapékaná špenátová miska
Mrkev nastrouháme nahrubo, dáme do kastrolku, podlijeme trochou vody(12 lžic) a 5 minut podusíme. Pak přisypeme kokos,…
více o Kokosovo-mrkvový zlatý koláč
Do trochy vlažného mléka rozdrobíme droždí a přidáme cukr a trochu mouky. Na teplém místě necháme vzejít kvásek. Do…
více o Vdolky s povidly a šlehačkou