Piškotovo-vanilková bublanina s drobenkou = jahodová
3.36
hodnoceno: 11
Příprava:neuvedeno
Porce:neuvedeno
Kalorie:neuvedeno
Suroviny
Drobenka:
120
g
máslo
170
g
polohrubá mouka
s hrubou (namíchaná)
100
g
moučkový cukr
1
ks
vanilkový cukr
Těsto:
7
ks
vejce
200
g
polohrubá mouka
200
g
cukr krupice
7
lžíce
olej
7
lžíce
horká voda
1
lžíce
prášek do pečiva
1
ks
vanilkový lusk
tuk
1
kg
jahody
tuk
moučkový cukr
(nemusí být)
Postup přípravy receptu
Jahody omyjeme a odstopkujeme, necháme okapat. Změklé máslo v prstech promneme s cukry a moukou do vláčné drobenky.
Žloutky vyšleháme s cukrem a dření z vanilkového lusku do pěny. Pak přidáme olej s vodou a ještě prošleháme. Vmícháme mouku s kypřidlem, řádně promícháme a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, rovnoměrně rozetřeme a poklademe jahodami. Jahody posypeme žmolenkou a dáme péct do předehřáté trouby dorůžova, vyzkoušíme špejlí, těsto se na ní nesmí lepit.
Hotovou bublaninu necháme vychladnout, před podáváním můžeme posypat moučkovým cukrem.
Filé položíme v jedné vrstvě do pekáčku vymazaného tukem. Jogurt a bylinky s paprikou smícháme a filé směsí zalijeme.…
více o Rybí filé pečené s jogurtem
Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso…
více o Španělské ptáčky trochu jinak
Jablková pusa na rozloučenou
Uvaříme slazené kondenzované mléko – 2 hodiny v klasickém hrnci, 45 minut v tlakovém –…
více o Jablečná pusa na rozloučenou
Cukr ušleháme se změklou herou a vejci do pěny, dálé přidáme mléko, vanilkový pudink (prášek, nikoli uvařený!), kypřící…
více o Koláč s tvarohem a rybízem