Nejprve dáme jeden hrnek mléka do hrnce a necháme zahřát. Mezitím do druhého hrnku s mlékem rozpustíme pudink. Až se mléko v hrnci začne vařit, nalijeme do něj základ s pudinkem. Na mírném ohni vaříme dohusta. Potom odstavíme a za občasného míchání necháme vychladnout. Tvaroh smícháme s cukrem a přidáme vychladlý pudink. Do formy naskládáme na dno piškoty, na ně poklademe ovoce a navrch tvarohovo-pudinkový krém. Poté znovu piškoty, ovoce, krém a ve stejném pořadí pokračujeme, dokud formu nenaplníme. Necháme přes noc v lednici. Druhý den vyjmeme z formy, rozehřejeme čokoládu a polijeme jí dort.
Dortovou formu vytřeme máslem. Na dno formy poklademe celé piškoty. Poté si připravíme krém následujícím způsobem. Do…
více o Piškotový dort s jahodami
Troubu předehřejeme na 200 °C (horkovzduch 180 °C). Z bílků, soli a 40 g cukru ušleháme pevný sníh. Žloutky a zbylý…
více o Osvěžující citronová roláda