Dortovou formu vytřeme máslem. Na dno formy poklademe celé piškoty. Poté si připravíme krém následujícím způsobem. Do misky dáme dva tvarohy, strochu mléka a vychladnutý vanilkový pudink (1/2 l mléka a 1 sáček vanilkového pudinku).
Vše promícháme a přidáme cukr moučku na doslazení. Tímto krémem potřeme piškoty. Na krém poklademe pokrájené jahody po celém krému. Poté si vezmeme piškot, potřeme marmeládou a přiklopíme jej druhým piškotem.
Takto promazané piškoty poklademe na jahody. Poté znovu potřeme krémem, poklademe jahody a poté promazané piškoty. Vrch dortu potřeme krémem a navrch nastrouháme tatranku.
Poté dáme do druhého dne do ledničky a podáváme se šlehačkou.
Roláda: ušleháme zvlášť bílky - doporučuji se špetkou soli (jsou tužší), v další míse ušleháme žloutky s vodou, přidáme…
více o Šarlota aneb roládkový dort
Z uvedených surovin vypracujte těsto a nechte vykynout. Rozdělte na deset až šestnáct kousků. Rozválejte je, doprostřed…
více o Volarské tvarohové koláčky
Těsto: žloutky vyšleháme s cukrem a vanilkovým aroma do pěny, vmícháme olej, vodu, mouku s kypřidlem a dobře promícháme…
více o "POLÁRKA" vanilkové řezy