Dortovou formu vytřeme máslem. Na dno formy poklademe celé piškoty. Poté si připravíme krém následujícím způsobem. Do misky dáme dva tvarohy, strochu mléka a vychladnutý vanilkový pudink (1/2 l mléka a 1 sáček vanilkového pudinku).
Vše promícháme a přidáme cukr moučku na doslazení. Tímto krémem potřeme piškoty. Na krém poklademe pokrájené jahody po celém krému. Poté si vezmeme piškot, potřeme marmeládou a přiklopíme jej druhým piškotem.
Takto promazané piškoty poklademe na jahody. Poté znovu potřeme krémem, poklademe jahody a poté promazané piškoty. Vrch dortu potřeme krémem a navrch nastrouháme tatranku.
Poté dáme do druhého dne do ledničky a podáváme se šlehačkou.
Obrané a oprané bezinky, nastrouhaná jablka a 500 g cukru vaříme 15 minut. Potom přimícháme přípravek Pektogel nebo…
více o Marmeláda z bezinek a jablek
Na kousky pokrájenou cibuli osmahneme na 25 gramech másla. Jakmile zesklovatí, přidáme pokrájené žampiony (kostičky,…
více o Žampionová omáčka s cibulí
Penne uvaříme al dente podle předpisu. Na teflonové pánvi rozehřejeme máslo a přidáme hrášek a chřest nakrájený na 3cm…
více o Penne s hráškem a chřestem