Korpus na dort Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Vejce rozklepneme, rozdělíme: do větší mísy dáme bílky, do hrnku žloutky. Ke… více o Korpus na dort
Žemlovka jako dort Vánočku omočíme ve vlažném mléce s 2 rozšlehanými žloutky, cukrem a trochou rumu. Dáme ji na malý vymazaný a kokosem… více o Žemlovka jako dort
Krém na dort - nechat povolit máslo do měkka - uvařit puding s mlékem dokud nezhoustne - vychladit puding - smíchat máslo a moučkový… více o Krém na dort
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu Libeček, který nesměl chybět na zahrádkách našich babiček, zažívá svou renesanci. Není divu.… Celý článek
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den Mnoho z nás o snídani do postele sní, ale už jen málokdo si ji tam skutečně sní. Ve všední dny… Celý článek
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho… V české kuchyni patří mezi stálice, ale pozor, není tvaroh jako tvaroh. Některý může být lehký… Celý článek
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní Rebarbora je sice zelenina a při pohledu na její dlouhé stonky mnohé ani nenapadne, že by se… Celý článek
Bochánek, který se vždy povede Nejprve si všechny přísady dáme do místnosti (třeba přes noc), aby měly stejnou teplotu. Do šálku dáme trochu mléka,… více o Bochánek, který se vždy povede
Rychlá čína Maso nakrájíme na nudličky, vložíme do mísy, přidáme trochu oleje, asi dvě lžičky škrobové moučky a tři lžičky koření.… více o Rychlá čína
Pečené pěry Vychladlé brambory oloupeme, nastrouháme a zaprášíme moukou. Ve vlažném mléce s cukrem necháme vzejít kvasnice, přidáme… více o Pečené pěry
Drůbeží kapsička Každý plátek masa jemně naklepeme,osolíme,potřeme utřeným česnekem,naplníme plátkem šunky a sýra, přehneme a okraje k… více o Drůbeží kapsička
Veletržní bábovka Moučkový a vanilkový cukr promícháme s práškem do pečiva a lžíci kakaa. Přidáme mouku, rozšlehaná vejce, smetanu a… více o Veletržní bábovka
Cibulový koláč Nejprve náplň: pokrájenou cibuli osmahneme dorůžova na slanině, odstavíme, přidáme smetanu, vejce, sůl kmín, důkladně… více o Cibulový koláč
Babiččina vánočka V mouce uděláme důlek, dáme do něho rozehřáté máslo, vykynuté droždí (v hrnečku trochu vlažného mléka, trochu mouky,… více o Babiččina vánočka
Pohanka s červenou řepou a čočkou Nachystejte si i řepu, kterou nejdřív oloupejte a nakrájejte na nudličky. Na troše olivového oleje lehce zpěňte koření … více o Pohanka s červenou řepou a čočkou
Vánoční hruškový závin Fíky a datle nakrájíme na malé kousky a s rozinkami namočíme do rumu alespoň na 12 hodín. Potom je promícháme s… více o Vánoční hruškový závin
Salát z červené řepy Červenou řepu uvaříme ve slupce doměkka. Po vychladnutí ji oloupeme a nastrouháme. Přidáme prolisovaný česnek a… více o Salát z červené řepy
Adrijská Ciabatta Omládek: droždí smíchame s vodou, necháme chvilku odstát. Mouku nasypeme přes síto do velké mísy, přidáme rozpuštěné… více o Adrijská Ciabatta
Anglické brambory Brambory ve slupce omyjeme, a rukou na ně promneme hrubozrnou mořskou sůl. Napíchneme na kovové špejle na špízy a dáme… více o Anglické brambory