Korpus na dort Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Vejce rozklepneme, rozdělíme: do větší mísy dáme bílky, do hrnku žloutky. Ke… více o Korpus na dort
Žemlovka jako dort Vánočku omočíme ve vlažném mléce s 2 rozšlehanými žloutky, cukrem a trochou rumu. Dáme ji na malý vymazaný a kokosem… více o Žemlovka jako dort
Krém na dort - nechat povolit máslo do měkka - uvařit puding s mlékem dokud nezhoustne - vychladit puding - smíchat máslo a moučkový… více o Krém na dort
Používáte v kuchyni černé plastové nádobí? V některých případech… Dalo by se říct, že žijeme v době plastové. Plast je všude – v obalech, v jídle, v kosmetice,… Celý článek
Recepty z vařených vajec: Nejlepší chlebíčky, tlačenka i masové… Jestli si taky lámete hlavu s tím, co s tolika vařenými vejci po Velikonocích, zkuste jeden z… Celý článek
Tajemství dlouhověkosti Alžběty II.? Skromný jídelníček, dobrá… Královna Alžběta II., jejíž výročí narození si svět připomíná 21. dubna, stála v čele… Celý článek
Jak dlouho vydrží vejce natvrdo? Pozor, abyste si nezadělali na… Jsou součástí velikonoční výzdoby každé domácnosti, chybět nemohou v žádné výslužce z koledy.… Celý článek
Plněný koláč Těsto: celá vejce vyšleháme s cukrem. Postupně přidávame olej, mléko, polohrubou mouku, pomleté mandle (ořechy),… více o Plněný koláč
Sýrové houstičky Vejce rozšleháme osolíme a přidáme hodně nastrouhaného sýra na hrubo. Vznikne hustá kaše. Bagetu nakrájíme jako na… více o Sýrové houstičky
Mňam kuskus rychlovka Na oleji zpěníme cibulku, přidáme kousky masa (pokud máme), na hrubém struhadle nastrouhanou zeleninu, papriku a… více o Mňam kuskus rychlovka
Fešácká buchta Nejprve se pusťte do tmavého těsta. Vajíčka vyšlehejte s krystalovým cukrem, přidejte mléko, kakao, olej, prášek do… více o Fešácká buchta
Silná rajská omáčka Osmažíme cibuli do zlatova, potom přihodíme všechno koření a provoníme. Na pánev přidáme protlak a prohřejeme. … více o Silná rajská omáčka
Smažené houbové plátky Očistíme, okrájíme a omyjeme přichystané houby. Do talířů si dáme zvlášť mouku, strouhanku a rozšlehaná vejce. Každou… více o Smažené houbové plátky
Piškotová roláda s marmeládou Předehřejeme si troubu: elektrickou - 200-250 °C, plynovou - stupeň 3-4. Vejce a horkou vodu šleháme el. ručním… více o Piškotová roláda s marmeládou
Houbová polévka Oloupané brambory nakrájíme na malé kostky a uvaříme je spolu s kmínem v osolené vodě. Mezitím očistíme houby. Plátky… více o Houbová polévka
Pampeliškový med Pampeliškové květy svaříme s pokrájeným citronem v 1 litru vody a svařené necháme louhovat 24 hodin. Poté scedíme přes… více o Pampeliškový med
Cuketa na orientální způsob Nakrájenou cibuli zpěníme na olivouvém oleji, přidáme nakrájenou cuketu a papriky, osolíme,opepříme, přidáme kari… více o Cuketa na orientální způsob
Zavařovaná domácí paštika Plecko a 2/3 bůčku zalejeme dostatečným množstvím vody, přidáme sůl,divoké koření a vaříme do skoro hotova. Maso musí… více o Zavařovaná domácí paštika
Caponata Neloupané lilky nakrájejte na plátky a nechte je 10 minut vymáčet ve slané vodě. Ta vytáhne případnou hořkost z plodů a… více o Caponata